le renard et l’enfant

Thank you! show some love!
Loading...

am vazut acest film de curand si mi-a placut. am vrut sa il vad deoarece imi plac documentarele si sunt mereu la curent cu ce mai e (era) nou (nota: a se evita varianta in limba engleza sau alte limbi deoarece naratia nu e cea originala si pe deasupra nici coloana sonora nu e cea originala).
daca v-a placut La Marche de l’Empereur, va va placea si acest film-documentar-poveste. am aflat despre el cautand sa vad ce a mai facut Luc Jacquet. am gasit asta:

O frumoasa poveste pentru toate varstele care prezinta prietenia dintre o fetita si o vulpe. Filmul este realizat de Luc Jacquet, castigator al Premiului Oscar pentru documentarul Calea Imparatului / La Marche de L’Empereur.

Sinopsis:
Indreptandu-se spre scoala, o fetita care locuia  intr-o casa de tara izolata din estul Frantei observa in padure o vulpe speriata si este cuprinsa de dorinta de a reintalni animalul salbatic. Timp de cateva luni copilul se ascunde in padure, pe dupa copaci si pe dupa tufisuri situate in preajma vizuinei, cu scopul de a gasi vulpea, dar aceasta are pui si este ingrozita de prezenta fiintei umane. Pe masura ce vremea se scurge fetita reuseste sa castige increderea animalului salbatic, domesticindu-l si tratandu-l ca pe un caine de companie, dandu-i mancare din mana, mangaindu-i blana, punandu-i zgarda si lesa si plimbandu-se impreuna cu el prin adancurile codrului. Dupa ce vulpea o aduce la vizuina aratandu-i puii, fetita o ademeneste la randul sau acasa si incepe sa joace cu ea jocuri copilaresti, dar animalul obisnuit sa traiasca in libertate nu suporta spatiul inchis al camerei si devine agitat, daramand jucariile de pe rafturi, sarind prin fereastra inchisa si … [va las sa descoperiti continuarea vizionand filmul (mr.cacadu)]

trailer

  • data lansare Romania: 27 martie 2009

imagine de fundal din film

Comments on: "le renard et l’enfant" (1)

  1. film de 5 stele.