stiati ca…

Thank you! show some love!
Loading...

Cel mai bine platit animal este elefantul Ruby, de la gradina zoologica din Phoenix, Arizona, SUA care obisnuieste sa picteze. Pinzele lui se vind la preturi de pina la 3500 de dolari.

Cel mai istet ciine este Chanda-Leah, un pudel pitic de culoarea sampaniei din Hamilton, Ontario, Canada care stie sa cinte la pian, sa numere si sa recunoasca litere.

Cel mai iscusit papagal este Alex. Papagalul african cenusiu a invatat numele a peste 35 de obiecte, 7 culori si face diferenta intre formele cu 3, 4, 5, si 6 laturi – totul cu o certitudine de circa 80%.

Cel mai bogat ciine din lume este pudelul Toby, caruia, in anul 1931, stapina sa, Ella Wendel din New York, i-a lasat prin testament suma de 15 milioane de dolari – cea mai mare suma mostenita vreodata de un ciine.

Ciinele cu cei mai multi pui de acelasi sex este Lana, un ogar din Marea Britanie, care la data de 27 iunie 1998, a fatat 16 cateluse.

Cea mai calatoare pisica e motanul Hamlet, care, in timpul unui zbor cu avionul din Toronto, a scapat din cusca si a calatorit peste 965.600 de km in sapte saptamini. A fost prins in februarie 1984.

Cea mai bogata pisica, Blackie, a primit prin testament, de la stapinul ei, Ben Rea, 24 de milioane de dolari.

Ciinele participant la cele mai multe sporturi extreme este terierul Part-Ex din Marea Britanie. El isi insoteste stapinul in practicarea celor mai diverse sporturi extreme, printre care caiac, surfing, windsurfing si alpinism.

Un papagal a petrecut cinci zile intr-o inchisoare din Argentina, unde a fost supus unui interogatoriu amanuntit. Un judecator a hotarat ca Pepo, papagalul, sa fie tinut in arest pana cand va spune numele adevaratului sau proprietar. Motivul? Doi vecini, Jorge Machado si R. Vega, isi disputau custodia pasarii. Dupa cinci zile petrecute in arest, Pepo nu a mai putut suporta presiunea la care a fost supus in timpul interogatoriului si a “rostit” numele lui Jorge, dupa care a inceput sa cante imnul echipei favorite de fotbal a acestuia, San Lorenzo.

O specialista in ornitologie din Germania a infiintat o agentie matrimoniala pentru papagali, care se pare ca a inregistrat deja un mare succes. Rita Ohnhauser a unit pana in prezent 1.300 de inimi singure de papagal si, spre deosebire de alti Eros, stie ca perechile pe care le-a format nu se vor desparti niciodata, intrucat aceste pasari se imperecheaza pe viata.

…ei, acum stiti!

Comments on: "stiati ca…" (4)

  1. @Cristi:
    este adevarat ce zici tu, ca Alex a murit. in curand am sa postez cate ceva despre papagali (exclusiv)

    @simo:
    nu te lasa inselata de caracterul lor mai… hodoronc tronc :D

  2. nu ma asteptam ca un pudel sa fie cel mai inteligent caine!

  3. cat mai sufera unele animale din cauza oamenilor, asta in cazul in care nu le lasa mostenire milioane de dolari. oricum foarte tare. nu stiam nici unul din lucrurile de mai sus

  4. smechere animalele astea dar din cate stiu papagalu Alex a murit in 2008 si are un urmas care e antrenat doar de 3 ani si a ajuns deja la performata lui Alex si e la fel de inteligent ca si un copil de 3-4 ani