TIFF 2010 day7

Thank you! show some love!
Loading...

mi se pare ca in acest an, organizarea festivalului este mult mai buna fata de toate  editiile anterioare.

ziua a 7-a a festivalului:

azi am fost la:
9.Aurora

  • Titlu Original: Aurora
  • Tara: România, Franța, Elveția, Germania, (2010)
  • Regia: Cristi Puiu
  • Cu: Cristi Puiu, Clara Vodă, Luminiţa Gheorghiu, Gelu Colceag, Catrinel Dumitrescu, Valeria Seciu, Ileana Puiu, Valentin Popescu
  • Durata: 02h: 59m
  • Apartamentul de bloc în a cărui bucătărie un bărbat şi o femeie discută despre bunica Scufiţei Roşii, avînd grijă să n-o trezească pe fetiţa care doarme în camera alăturată. Remorcile abandonate pe terenul viran – aflat între casele de la marginea oraşului – din spatele cărora bărbatul pîndeşte ceea ce pare a fi o familie. Oraşul pe care îl traversează acelaşi bărbat, după ce a recuperat cele două percutoare artizanale necesare armei de vînătoare pe care o are acasă. Bărbatul are 42 de ani, se numeşte Viorel şi, stăpînit de gînduri incerte, traversează oraşul de la un capăt la altul, către un obiectiv numai de el ştiut.
    Premii si festivaluri: Cannes 2010 (Un Certain Regard)

inca un film pe care puteam sa-l sar. daca tot vroiam sa inteleg ce s-a intamplat aflam dintr-o stire de 5 minute de pe PROtv nu din 3 ore (da, 3ore!). un subiect care, dupa cum am spus anterior, apare de vreo 3 ori in jumatatea de ora din cadrul stirilor PROtv despre omoruri si alte ciudatenii morbide care le fac unii. a fost singurul film, in toti acesti 9 ani, la care am iesit din sala imediat ce a inceput sa ruleze distributia de final, fara a mai asculta regizorul sau actorii ce urmau sa vorbeasca dupa proiectie.
nota: duda (forget it! 3 ore?)
trailer:

Comments are closed.