TIFF 2010 day8

Thank you! show some love!
Loading...

a trecut o saptamana de cand frecventez TIFF-ul zi de zi. ma opresc aici cu filmele. m-as fi dus si in weekend insa din cauza ca nu voi fi in tara nu pot face asta. va urez un weekend plin de proiectii reusite, aveti grija ce alegeti sa vedeti.

ziua a 8-a a festivalului:

ultimul film la care am fost este:
10.Marţi, după Crăciun

  • Titlu Original: Marţi, după Crăciun
  • Tara: România, (2010)
  • Regia: Radu Muntean
  • Cu: Mimi Brănescu, Mirela Oprişor, Maria Popistaşu, Victor Rebengiuc, Dragoş Bucur, Silvia Năstase, Adrian Văncică
  • Durata: 01h: 40m
  • Paul Hanganu e căsătorit cu Adriana de zece ani. Au o fetiţă de opt ani, Mara. De şase luni, Paul are o relaţie extra-conjugală cu Raluca, o dentistă de 27 de ani. Bărbatul, care se chinuie să găsească timp pentru Raluca, familie şi goana după cumpărături, hotărăşte să-şi ducă fiica la dentist încă o dată înainte de Crăciun. O schimbare neaşteptată în programul Adrianei le aduce pe cele două femei pentru prima oară în aceeaşi încăpere. Întîlnirea îl obligă pe Paul să ia o decizie dificilă.
    Premii si festivaluri: Cannes 2010 (Un Certain Regard)

un alt film romanesc din cadrul festivalului. de data asta unul bunicel. subiectul este unul tot mai mult mediatizat: dragostea (aproape adolescentina) si adevarul, care uneori doare. veti intalni multe clisee tipic romanesti in acest film, precum si actori foarte buni; roluri bune si regie/montaj profesional.
nota: merita vazut.
trailer:

Comments on: "TIFF 2010 day8" (1)

  1. mda, frumos film; barbatii aveau un zambet ciudat, din ala pe sub mustata, si femeile… femeile sufereau, ce sa faca si ele. ca diferiti mai suntem! chiar daca sunt sau nu de acord cu tema si cu finalul filmului, trebuie sa recunosc ca a fost facut bine.