let’s do it, Romania!-rezultate

Thank you! show some love!
Loading...

sunt foarte multumit ca am reusit sa ducem la bun sfarsit si cu rezultate acest proiect. multumesc pe aceasta cale organizatorilor, sponsorilor, letsdoitromania.ro, flipflop.ro, precum si tuturor celor implicati in aceasta actiune.

am avut noroc de vreme buna si oameni dornici sa faca ceva. cam asa s-ar descrie ziua de 25 septembrie 2010. am adunat mai mult decat ne-a fost alocat, am adunat mai mult decat am sperat si, poate am reusit sa trezim in romani spiritul civic. adica acolo unde s-a adunat gunoi, el sa nu mai apara. daca multi dintre noi nu vor aduna in viitor, macar (poate) nu vor arunca.

Rezultate – peste 150.000 de romani au iesit la curatenia nationala pe 25 septembrie

Romanii au spirit civic si le pasa de natura! Asta am demonstrat cei peste 150.000 de voluntari care au iesit sambata la curatenia nationala organizata sub numele “Let`s Do It, Romania!”. Inca de la ora 8 dimineata, sute de voluntari erau prezenti la punctele de inregistrare, gata sa ia cu asalt mormanele de deseuri aflate in arealele naturale. Voluntarii care nu au avut mormane alocate online au primit la punctele de inregistrare zone speciale in care au facut curatenie. Si au avut ce curata!

Primele rezultate primite la nivel national clasifica judetele Brasov (15.000 voluntari), Cluj (13.000 voluntari) si Bucuresti+ Ilfov (11.000 voluntari) in topul cu cei mai multi oameni implicati in curatenia de pe 25 septembrie.

Nici vedetele nu au stat deoparte si au dat o mana de ajutor: Smiley a facut curatenie in judetul Arges, formatia Holograf a fost prezenta la Sinaia, Leonard Doroftei a luat parte la curatenia din judetul Prahova, iar Adi Despot a fost la Busteni. Cabral, Zoli de la Sistem si Monica Tatoiu au ramas in apropiarea Bucurestiului si au dat acolo o mana de ajutor. “A fost o placere sa fac curat in locul meu de bastina cu niste oameni deosebiti. Imi pare bine ca au venit atatia pitesteni la curatenie” a declarat Smiley, in timp ce Zoli de la Sistem a spus ca “Oamenii au simtit ca impreuna pot sa faca mai mult. Mi-as dori ca peste 5 ani de zile sa ne intalnim tot aici si sa spunem ca nu mai avem ce curata”. Campionul Mondial Leonard Doroftei este si el de acord ca “nu ne oprim aici, acum e doar inceputul.”

In ceea ce priveste deseurile colectate, un prim numar de saci adunati este 187.000. Nu este nici pe departe cifra reala, ci doar o prima raportare obtinuta de la echipele locale. Colectarea sacilor de pe marginea drumului va dura cateva zile si numai in urma acesteia vor putea fi facute publice niste cifre legate de cantitatea de deseuri colectata.

Un alt obiectiv pe care Let’s Do It, Romania! a fost sa arate romanilor ca lucrurile bune sunt posibile si aici si ca si romanii se pot uni pentru o cauza comuna: curatarea Romaniei de gunoaie. Cei peste 150.000 de voluntari au aratat ca le pasa, ca voluntariatul are sanse mari si in tara noastra si transmit un mesaj clar: daca e ceva care te deranjeaza, actioneaza, fii tu schimbarea pe care vrei sa o vezi in jur!

Let’s Do It, Romania! nu se incheie pe 25 septembrie. Urmatoarea faza a proiectului este cea de follow-up si evaluare, urmata de o campanie de lobby si advocacy. Curatenia din 25 septembrie a fost numai primul pas spre o Romanie asa cum ne-o dorim cu totii: curata si cu un sistem de gestiune a deseurilor bine pus la punct.

Echipa Let’s Do It, Romania! le multumeste tuturor voluntarilor implicati in acest proiect ambitios, incepand cu cei prezenti in ziua de curatenie, cat si toti cei care au participat la organizare, cartare, promovare. De asemenea, multumirile merg si la companiile care au sustinut acest proiect.

echipa noastra

Cea mai mare campanie de voluntariat din țară tocmai s-a terminat. Pentru a urmări acest eveniment, ne-am alăturat și noi zecilor de mii de voluntari și am pornit să facem curățenie. Ascultați în continuare cum au decurs faptele, cu înregistrări din timpul acțiunii, în localitatea Rogojel, județul Cluj.

asculta reportajul lui Daniel Botei:

audio
please specify correct url

La Cluj statisticile campaniei Let’s do it, Romania! din data de 27.09.2010 arată că  s-au mobilizat în jur de 12.000 de voluntari, dintre care peste 10.000 adulţi şi 2.000 elevi.
S-au colectat un număr de 30.000 de saci (de 120 l) dintre care 20.000 de mii au fost deja ridicaţi.
Nu sunt cunoscute cifrele exacte de voluntari şi saci colectaţi deoarece 40 de primării din judeţ şi din ţară, plus încă multe alte echipe  nu au trimis rapoartele in urma curateniei.
Din comunicat reiese faptul că organizatorii deţin informaţii potrivit cărora  au existat numeroşi voluntari care au ieşit spontan la curăţenie cu materiale proprii, fără a fi înscrişi pe site sau a avea mormane alocate.

This slideshow requires JavaScript.

Fotografii: Ionuţ Huşanu.

later edit:

Sesizări saci neridicaţi:

Dacă descoperi saci care nu au fost încă ridicaţi de partenerii noştri te rugăm să ne suni la call-center (0318 21 21 21) şi să ne laşi un mesaj, menţionând locul în care le-ai văzut. Sesizarea va fi prelucrată în cel mai scurt timp.

surse: letsdoitromania.ro, flipflop.ro

Comments on: "let’s do it, Romania!-rezultate" (1)

  1. super campania! ar trebui facut asa ceva in fiecare an, dar si mai bine ar fi ca oamenii sa constientizeze ca starea mediului inconjurator ne afecteaza pe toti