update pentru natura – planteaza un arbore

Thank you! show some love!
Loading...

Prima acțiune de plantare va fi în data de 13 noiembrie 2010 în localitatea Filea de Jos, comuna Ciurila, la 20 de km de Cluj-Napoca.

Următoarele împăduriri vor fi făcute în zonele limitrofe ale oraşelor Bucureşti şi Iaşi (în primăvara şi toamna anului 2011), după un program care va fi comunicat ulterior. Numărul de copaci care vor fi plantati depinde de alegerea fiecărui client Debo.ro de a planta un copac în numele său. La aceștia se adugă un număr de 3.000 de copaci oferiți bonus de către Debo.ro. Numărul estimat de copaci ce vor fi plantați în data de 13 noiembrie 2010 la Cluj este 10.000. Numărul final va fi stabilit la începutul săptămânii în care se va realiza împădurirea, prin adunarea tuturor copacilor oferiți de către clienții Debo.ro care au decis să plantăm gratuit un copac în numele lor. Te așteptăm să fi alături de noi!

Alătură-te echipei “Update Pentru Natură” pentru a promova folosirea responsabilă a resurselor electronice. Te așteptam pentru ca în data de 13 noiembrie 2010 să plantăm cei peste 10.000 de copaci strânși de la clienții Debo.ro. Terenul pe care îl vom împăduri se află la Filea de Jos, comuna Ciurila, la 20 de km de Cluj-Napoca. Participă alături de noi la cea mai amplă acțiune de plantare a anului. Noi asigurăm transportul, echipamentul si masa de prânz.

Dacă îți este dificil să ajungi aici, te așteptăm la ora 09:00 în parcarea din Piata Cipariu Cluj-Napoca de vis-à-vis de Facultatea de Știinte Economice si Gestiunea Afacerilor (FSEGA), pentru a merge împreună cu noi la locul stabilit. Te rugăm să ne anunți că vrei să fii alături de noi completand acest formular. Avem nevoie de acest mesaj de la tine pentru a pune la dispoziție un număr suficient de autocare, materiale și mâncare.

DE CE COPACI?

  • Copacii sunt plămânii planetei dar şi una din pricipalele arme de a lupta împotriva încalzirii globale.
  • Copacii sunt bariere de sunet foarte eficiente, aproape la fel de eficienţi ca pereţii de piatră. Copacii plantaţi strategic pot micşora zgomotele traficului de pe autostradă sau cele provenite de pe aeroporturi.
  • Copacii produc oxigen. Un copac cu frunze, ajuns la maturitate, produce într-un sezon necesarul de oxigen inhalat de 10 oameni într-un an.
  • Copacii sunt consumatori de carbon. Pentru a îşi produce hrana, un copac absoarbe dioxidul de carbon, unul din suspecţii încălzirii globale. O pădure urbana poate stoca întreaga cantitate de carbon produsă de respectivul oraş, iar 4000 m2 înlătură 2.6 tone de dioxid de carbon anual.
  • Copacii curaţă aerul. Ei interceptează particulele din aer, reduc căldura, absorb poluanţii. Copacii luptă împotriva poluării aerului prin reducerea temperaturii aerului şi prin reţinerea particulelor din aer.
  • Copacii ofera umbra şi răcoare. Umbra copacilor reduce nevoia de aer condiţionat pe timpul verii. Pe timpul iernii, copacii reduc forţa vanturilor, reducând cheltuielile de încălzire.
  • Copacii ne ajută în lupta împotriva eroziunii solului, conservării apei de ploaie şi a reducerii depozitării sedimentelor după furtuni.
  • Copacii acţionează ca tampon împotriva vântului, putând să reducă cheltuielile cu încălzirea cu până la 30%.

mai multe informatii precum si pagina originala o gasiti aici

surse: debo.ro, alegeverde.ro

Comments are closed.