antivirus and online scanners

Thank you! show some love!
Loading...

vi s-a intamplat sa intrati pe un site si antivirusul vostru sa va alerteze ca a descoperit un pericol?

daca da, atunci va intrebati de ce antivirusul vostru a luat-o razna indicand  atacuri sau infectii. o singura sursa de scanare nu mai este sigura in ziua de azi. de aceea am hotarat sa postez despre aceasta problema cu care uneori ma confrunt: este in siguranta computerul meu? antivirusul meu este bine-sanatos sau doar sta acolo si deja a fost dezactivat de vreun worm? este sigur un anumit link? clientul meu antivirus a inlaturat in totalitatate pericolele pe care le-a gasit?

in mod permanent folosesc 2 clienti antivirus:

1. F-Secure

2. Avast

nu ambele pe acelasi computer, bine-nteles. niciodata sa nu instalati doi clienti antivirus pe acelasi sistem de operare deoarece nu numai ca nu veti rezolva problema protectiei dar riscati sa nu mai puteti porni sistemul de operare.

F-Secure Client Security v9.x este un antivirus bunicel. in cazul meu, este foarte grava puterea obisnuitei si mereu revin la el. sunt mult mai buni sau mai eficienti antivirusi insa din cauza ca sunt perfect familiarizat cu F-Secure si fiindca folosesc in permanenta firewallul lui precum si functia de scanare rapida il voi folosi. singurul impediment de care ma lovesc mereu este acela ca nu este mereu sigur (ce antivirus este 100% SIGUR?) si cateodata nu poate dezinfecta sau inlatura problema. imi spun ca sunt bucuros ca macar ma informeaza de ea si ma ocup manual sa o inlatur. consumul de resurse este alt impediment al sau, incetinind sistemul prea tare de multe. (oricum nu il intrece pe Kaspersky).

cu rele cu bune, ma descurc ok cu F-Secure fiind un client usor de setat si destul de inteligent.

Avast Home Edition este foarte bun. pana acum am reusit sa supravietuiesc cu el cu succes si vad ca multi altii (la indemnul meu) au reusit  sa se descurce bine. pe langa faptul ca e gratuit mai e si destept (bagand sub radical F-Secure) unul dintre dezavantaje este ca nu are firewall, altul ar fi incapacitatea de a rezolva anumiti virusi sau alte elemente mallware. ca si o chestie buna/rea ar fi alertarea penru multe false-positive. adica se comporta ca un virus dar nu e virus, dar avast il indica ca fiind periculos. mi se pare solutia ideala pentru un antivirus (nimic mai mult) gratuit si perfect legal.

in permanetea am instalat , un utilitar de browser foarte bun oferit de BitDefender. avantajul sau este acela ca poate rula in paralel cu orice antivirus pe acelasi sitem fara a fi problema. in functie de browserul de internet pe care il folositi, puteti alege intre add-on de Firefox sau extensie de Chrome.

in cazul in care nu stiti daca un link este sigur, acest lucru se poate verifica foarte usor (click pe imagine):

cu exemplele de mai sus am vrut sa ofer o imagine asupra combinatiilor care se pot face, nicidecum sa emit un verdict asupra a ce este bun sau prost. tine-ti minte un lucru, nici un antivirus nu este 100% sigur. puteti incerca si combina solutiile antivirus dupa ce alegeti ceea ce credeti ca vi se potriveste cel mai bine.

AntiVirus Software Main ImageAntiVirus Software Review

Powerful Protection, Performance & Peace of Mind

Advanced viruses and internet threats require advanced protection. To help protect yourself and your information, today’s antivirus software is more effective and efficient than ever.

Compare The Best Antivirus Software Products Of 2011

Comments on: "antivirus and online scanners" (6)

 1. mr.cacadu said:

  din luna aceasta am trecut pe o combinatie si mai buna:
  Avast Home Edition – antivirus
  +
  ZoneAlarm Free Firewall – firewall

  ambele gratuit. pana acum sunt foarte multumit. :)

 2. Speed-Up-Windows-XP said:

  I’ve bookmarked your blog.Thanks for the useful information.

 3. ms de info. macar asa stiu cum pot sa le combin sa nu ma mai virusez atata :)

 4. intr-adevar, niciodata nu poti fi 100% sigur, dar macar avem cate o solutie. si eu folosesc Avast si sunt multumit de felul cum protejeaza si de consumul redus de resurse.si daca e sa o luam dupa consum de resurse, tin sa precizez ca nu am intalnit vre-un antivirus mai consumator ca si Norton Antivirus.cand e activ, nu te mai poti bucura de mare lucru, mai ales daca ai un computer putin mai vechi.

  • mr.cacadu said:

   din review-uri am inteles ca si Avira AntiVir Personal Free este bunicel. inca nu am avut ocazia sa il incerc.