Al doilea val de proteste. Acum se trece la fapte

Thank you! show some love!
Loading...

Dupa esecul total al primului protest, soferii din Romanaia isi schimba atitudinea si trec cu adevarat la fapte. Astfel, in perioada 24-27 Ianuarie a avut loc la Cluj boicotul asupra statiilor OMV. In 26 Ianuarie am avut ocazia sa particip si eu la boicot (doar ca si spectator). Protestatarii au luat cu asalt statia incepand cu ora 17 si au ramas pana dupa ora 20. Planul lor era acela de a tine statia blocata folosindu-se de serviciile gratuite oferite de OMV (verificare de presiune in pneuri, sters de geamuri si informatii oferite de catre angajati) si au profitat de ele din plin. Folosindu-se de principiul “sunt client, deci am dreptul” si-au petrecut mai bine de 3 ore in statie alimentand doar de sume foarte mici (intre un 1 si 3 lei) fara ca sa poata fi alungati. Cativa dintre ei, mai frigurosi, au cedat si au fugit in restaurantul statiei sa serveasca o cafeluta sau un ceai cald, in timp ce restul au facut tot posibilul sa adune atat de multi prieteni, ca statia sa fie complet blocata, incat te deplasai cu greu pe jos, strecurandu-te printre masinile aranjate tacticos la fiecare pompa, pana aproape in starda. Dupa mai bine de o ora de la incepera manifestatiei, cei care observau ca erau deja impinsi de la spate de catre angajati sa paraseasca statia, o faceau cu bun simt, doar pentru a se reintoarce la coada dupa cateva minute. De la ora 19 protestatarii incepeau sa plece unul cate unul, insa cei ramasi mai in spate le-au pregatit o mare surpriza angajatilor si si-au facut plinul masinilor venind cu sacul de maruntis cu fise de 1 si 5 bani. Asata facut posibila prelugirea protestului pana  la ora 20:30 chiar daca protestul era programat doar pentru doua ore.

In incheiere vreau sa precizez ca sunt foarte mandru de faptul ca protestul s-a desfasurat pasnic si in liniste fara surprize neplacute si totul a fost supravegheat de doua patrule de politie. Cei care incercau sa faca fotografii in incinta, au fost rugati civilizat de catre angajati sa nu o faca, iar protestatarii au raspus la fel de civilizat respectanu-le cererea, chiar daca ar fi vrut sa faca o fotografie sau doua. Cativa mai luminati s-au folosit de zoom-ul aparatelor mai performance si au reusit sa obtina cateva fotografii, chiar daca erau facute din afara statiei.

In concluzie: un protest bine pus la punct de organizatori, toti cei care au participat au dat dovada ca putem fi o tara civilizata. Sa speram ca protestul lor va avea un efect pana la urma.

Comments on: "Al doilea val de proteste. Acum se trece la fapte" (3)

  1. cum spuneam si in articolul anterior… ma indoiesc ca se va rezolva ceva… dar vorba aia “Speranta moare ultima!” :)

  2. ma bucur ca nu s-au comportat din nou ca niste oameni din pestera. avansam, insa cu o viteza mult prea mica pentru a se vedea si vom fi mereu in urma celorlalti.
    incercarea moarte n-are, insa macar sa aiba rezultate. ramane de vazut.
    bun articol

  3. sa speram, desi ma indoiesc pt ca cei care au puterea fac pana la urma ce vor. dar totusi merita incercat