Stiati ca…? -partea a III-a-

Thank you! show some love!
Loading...

  • sunt necesari 190 de metri cubi de apa pentru a acoperi o suprafata de 1.000 de metri patrati cu un strat de zapada avand o grosime de 0.30 metri? Aceasta este cantitatea de apa pe care un tun de zapada artificiala o consuma
  • temperatura din interiorul unui igloo poate atinge si 16 grade Celsius doar folosind caldura degajata de corpurile locuitorilor lui? Un igloo ii proteja pe inuiti de temperaturi care coborau constant chiar si pana la –45 grade Celsius.

  • aeroportul londoez Heathrow este cel mai mare din lume din punct de vedere al traficului international de pasageri? Desi ca numar total de pasageri se situeaza dupa cele doua aeroporturi americane din Atlanta si Chicago, Heathrow este punctul de trecere principal pentru traficul international.
  • cel mai mare producator mondial de sare este Statele Unite? In topul producatorilor urmeaza China, Germania si India. Consumul de sare in USA a crescut cu 50% in ultimii 20 de ani de la putin peste 10 grame la mijlocul anilor 80 la, peste 15 grame pe zi, pe cap de locuitor, in ultimii ani.
  • cel mai catastrofal cutremur, ca numar de victime, a avut loc pe 23 ianuarie 1556 in Shaanxi, China? Victimele estimate ale acestui cutremur sunt in numar de 830.000. Mai recent, pe 28 iulie 1976, cutremurul al doilea cel mai catastrofal care a avut loc tot in China, insa de data aceasta in Tangshan, are un numar estimat de 655.000 de victime, de aproximativ de 3 ori mai mare decat cele 255.000 de victime raportate oficial.
  • in anii 70, orasul Woodbury din statul american New Jersey a fost primul din tara care a introdus reciclarea obligatorie? Curand, si alte orase i-au urmat exemplul, principalul motiv al noii pasiuni a americanilor pentru reciclare fiind costul ridicat al energiei. Astfel, se economisea 95% din energie daca se folosea aluminiu reciclat pentru producerea unui produs nou.

Comments on: "Stiati ca…? -partea a III-a-" (1)

  1. pacat ca la noi nu merge moda cu reciclatul. curios e faptul ca adoptam toate porcariile, dar cele pozitive parca nu au deloc priza la public…