Romanul care a facut apa sa arda

Thank you! show some love!
Loading...

Dr. ing. Radu Marin

Dupa trei ani de studii intense si incercari, Radu Marin, un fost antreprenor pasionat de inventica, este de parere ca a facut una dintre cele mai importante descoperiri in domeniul combustibililor. Acesta a realizat o instalatie care, alimentata cu apa de la robinet, produce hidrogen, combustibil ecologic, inepuizabil si care are toate sansele sa devina noul pas in ceea ce priveste alimentarea automobilelor si incalzirea locuintelor.
Interesat de avantajele pe care aceastã instalatie o poate aduce, Ministerul Economiei l-a informat pe inventator de faptul ca potentialul de aplicabilitate al inventiei în termocentralele ce functioneazã cu gaz metan va fi studiata de Termoelectrica SA Bucuresti si Electrocentrale Bucuresti.
Specialisti in domeniu, profesori universitari si membri ai Academiei Romane, sustin realizarea lui Radu Marin si se arata increzatori ca in cel mai scurt timp se vor obtine si resursele financiare necesare producerii acesteia pentru consumul in masa.

Hidrogenul se obtine din apa si prin ardere se transforma tot in apa. In consecinta, sursa sa este inepuizabila. Hidrogenul nu polueaza mediul inconjurator, iar cel obtinut prin aceasta instalatie este la un pret de cateva ori mai mic decat al benzinei, motorinei sau gazelor naturale. Intruneste, deci, toate conditiile unui combustibil ideal.

Instalatia se afla in stadiul de model experimental si urmeaza ca in scurt timp sa se realizeze primul prototip pentru centrale termice si autoturisme.

Pentru centralele termice de apartament si aragazuri, ca si pentru automobile, instalatia este compusa dintr-un singur modul de dimensiuni reduse, caruia i se poate gasi usor un amplasament. Costul acesteia este relativ mic, de circa 1.500RON. In ceea ce priveste siguranta in exploatare si securitatea utilizatorilor, ambele conditii sunt indeplinite pe deplin.

Pe automobile, instalatia inlocuieste rezervorul de combustibil, pe care il elimina. Motoarele automobilelor dotate cu aceasta instalatie nu mai folosesc nici benzina, nici motorina, nici alt carburant, ci numai hidrogenul si nu necesita modificari esentiale. Totul se rezolva prin reglajul corespunzator al debitului de hidrogen.
Luand insa in considerare faptul ca puterea calorica a hidrogenului este mai mare decat a combustibililor clasici, s-ar putea ca in perpectiva motoarele cu ardere interna sa suporte unele mici modificari, menite sa le imbunatateasca randamentul si durata de utilizare. Aceste modificari ar putea fi operate la pistoane si la cilindri, mai precis la camera de ardere, pentru constructia careia ar putea fi utilizate materiale mai rezistente.

Am avut ocazia sa fac cunostinta cu domnul Radu Marin. Un om simplu, dar increzator. Mi-a povestit de proiectul lui si mi-a prezentat cateva dintre diplomele sale primite pentru aceasta inventie. Mi-a spus si un lucru trist: ca orice roman care vrea sa se realizeze cu adevarat, a fost nevoit sa paraseasca tara, deoarece atunci cand a vrut sa faca un contract cu firma Petrom, a fost refuzat. Asa ca a decis sa plece in Franta, unde deja si-a gasit o firma cu care va lucra. Sper doar ca  nu va uita de tarisoara din care a plecat, si ca se va intoarce cu proiectul sau inapoi pentru a-l pune in aplicatie si la noi.

Comments on: "Romanul care a facut apa sa arda" (4)

 1. Sa ne fie rusine! Asa se pleaca din tara asta a nimanui!
  Si cat asteptam….., ca un prost care mai spera. Ce zic domnii de la USL? Stiu de asta? Daca unii nu stiu ce este sau se fac, ei stiu, vad, ….si atunci ce vor face? Acelasi lucru. Este in sangele nostru de curve adevarate. Si eu am copilul doctor in Germania si sunt otravit. Iertati-ma!

  • va dau dreptate, tara nimanui. ne ascundem dupa deget si spunem ca de fapt tara are destui oameni utili ei, pe cand suntem lasati in urma, iar adevaratii temerari isi gasesc recunostiinta la straini. nu trebuie sa va cereti scuze, in situatia asta se afla o gramada de parinti.

 2. foarte bun articolul

 3. mr.cacadu said:

  un articol foarte bun. acestia sunt oamenii care merita pretuiti, adevaratii temerari, insa romanii nu vad altceva decat propriile interese si neincredere. asadar, se vor folosi strainii de aceasta tehnologie si pe urma o sa le platim ca sa ne-o ofere si noua. respectele mele pentru domnul Marin si ma bucur ca si-a urmat visul si a cautat recunostiinta acolo unde i se putea oferi pe deplin.
  mr.fox, nu incetezi sa ma uimesti.