aparate si arta fotografica

Thank you! show some love!
Loading...

nu mai este pentru nimeni un secret ca aparatele foto actuale nu fac doar poze ci si filmeaza extraordinar de bine. de fapt camerele DSRL au cucerit piata nu doar prin aspectul profesional al fotografiilor ci si prin cel al calitatii filmarii. conteaza enorm modul in care se imortalizeaza un moment important din viata noastra, fie el o zi de nastere, un botez sau pur si simplu o iesire la padure sau pe plaja. am un clip preferat care nu putea fi atat de inedit daca acesta nu era filmat cu un aparat profi. pe langa camera extrordinara de la Canon mai trebuie sa adaug si performanta artistica filmata. nu oricine poate face asa ceva:

Giant Stinson Beach Bubbles (Canon 550D)

pana nu demult eram convins ca pentru a creea material ca cel prezentat mai sus este nevoie de un aparat DSRL, din categoria profesionale. eu insumi, nu sunt un DSLR-ist preferand mereu un aparat de clasa medie de genul aparatelor de familie care face poze OK si filmeaza satisfacator.
dupa parerea mea, o camera este extraordinara atunci cand ea face fotografii si filmeaza cat se poate de bine avand in vedere dimensiunile ei, dimensiunea lentilei (lentilelor), functiile pe care le are, ce fel de baterie are si cum se incarca aceasta, modul de stocare al materialului, zoom, la cati megapixeli/rezolutie face poze/filmeaza. trebuie inteles un lucru, si anume, nici o camera nu va intruni intr-o singura carcasa cele mai bune performante si in modul de filmare cat si in modul de fotografiere. tocmai de aceea acele aparate se numesc aparate profesionale, specializate, care fie filmeza impecabil, fie fac poze uimitoare. o camera compacta face un compromis intre aceste doua functii si le aduce impreuna doar pentru cei care vor ceva mai casual, ceva mai mic sau ceva mai simplu de folosit. trebuie sa recunoastem ca o camera care incape in buzunar este o camera mult mai comoda fata de un DSLR. pe langa asta sansa de a o avea la tine in momentul in care ai nevoie este mult mai mare tocmai datorita portabilitatii ridicate, fata de aparatele DSLR.
dupa cum am scris mai sus, tatonam ideea unui DSLR insa am fost placut surprins sa aflu ca nu (mai) este nevoie. avem camere care trec granita intre aparate compacte si DSRL aducand ce este mai bun din ambele clase intr-un singur aparat: Sony HX9V, o camera de toata frumusetea. aici aveti toate detaliile legate de ea.

review-ul urmator este cat se poate de real si la subiect si va va lamuri de ce este atat de extraordinar acest aparat:

iata ce se poate scoate cu aceasta camera si cu un montaj bine facut:

desi aveam retineri cand se discuta despre Sony din cauza accesoriilor care era obligatoriu sa fie doar Sony, spre exemplu cardurile de memorie SD nu mergeau la ei (insa noile modelde le suporta), acum ma gandesc serios sa cumpar camera de mai sus. ramane de vazut daca voi mai astepta editia a doua (poate cu ceva imbunatattiri), care sigur va fi, dupa succesul garantat al Sony HX9V.

Comments on: "aparate si arta fotografica" (1)