Viespile nu uita nicio fata

Thank you! show some love!
Loading...

Viespile prezintă capacitatea uluitoare de a memora şi de a-şi reaminti ulterior fizionomiile celorlalte viespi din roiul nativ. Descoperirea se adaugă celorlalte capacităţi remarcabile ale acestor insecte sociale, oferind noi informaţii cu privire la specializările din lumea animală.

“Viespile sunt de-a dreptul fenomenale cănd vine vorba de inteligenţă. Reuşesc să înveţe şi să recunoască fizionomiile celorlate viespi extrem de repede. Şi nu au doar abilitatea de a recunoaşte fizionomiile diferite, ci şi fac diferenţa între viespi şi alte insecte doar după analiza facială” declară Michael Sheehan, din cadrul Universităţii din Michigan.

Studiile au mai arătat că viespile recunosc fizionomiile diferite, dar sunt şi capabile să le memoreze pentru un interval de timp de aproximativ o săptămână. Deoarece aceste insecte trăiesc în comunităţi cu mai multe regine şi trebuie să respecte o ierarhie strictă, teoriile entomologilor susţin că viespile au evoluat în această direcţie pentru a evita conflictele intra-specifice.

“Memorarea feţelor are un rol foarte important în stabilirea şi menţinerea interacţiunilor sociale, în consecinţă serveşte supravieţuirii specilor animale sociale”, concluzionează Michael Sheehan.

Sursa: Discovery News

Comments on: "Viespile nu uita nicio fata" (2)

  1. foarte interesant articolul. de retinut pentru mine: asteapta o saptamana inainte sa verifici daca viespii au plecat din cuibul pe care l-ai distrus :grin:

  2. foarte interesant. nu as fi crezut ca insectele sunt capabile sa recunoasca si mai ales sa memoreze fizionomii