Un nou proiect grandios în Dubai: Primul hotel subacvatic din lume

Thank you! show some love!
Loading...

Dupa ce au cucerit cerul prin Burj Khalifa, cea mai inaltă cladire de pe Terra, guvernantii din Dubai au acum planuri mari pentru taramul de sub ape. Acestia pregatesc o noua premiera mondiala: construirea primului hotel subacvatic din lume.

Drydocks World, o ramura a companiei de stat Dubai World, a semnat un contract cu compania elvetiana BIG InvestConsult pentru construirea hotelului Water Discus.

Hotelul va fi compus din doua structuri masive in forma de disc, una situata deasupra nivelului apei si alta sub nivelul apei. Cele doua parti vor fi conectate prin 3 puturi, la care se adauga structura centrala, dotata cu un lift.

Portiunea subterana a hotelului va fi situata la 10 metri sub nivelul marii si va avea o portiune utilizabila de 1.000 de metri patrati, urmand sa fie dotata cu 21 de camere duble, din care oaspetii vor putea admira direct vietatile ce traiesc în apele din zona. De asemenea, in planurile hotelului sunt incluse o camera de decompresie, un spa, o gradina si un heliport in portiunea de suprafata, pentru confortul oaspetilor care doresc sa soseasca pe cale aeriana.

Costul estimat al hotelului este de 120 de milioane de dolari. „Suntem extrem de mandri si de incantati sa fim asociati cu un astfel de proiect unic in lume”, a comentat Khamis Juma Buamim, seful Drydocks World.

Sursa: Descopera.ro

Comments on: "Un nou proiect grandios în Dubai: Primul hotel subacvatic din lume" (1)

  1. pare interesant. oricum apreciez aceasta idee mai mult decat cele care aduc sute de etaje.