Cercetatorii au descoperit noi avantaje ale consumului de bere

Thank you! show some love!
Loading...

Daca planuiti sa beti o halba de bere azi, atunci va va bucura o veste buna comunicata de cercetatorii de la Scoala Politehnica Federala din Lausanne, Elvetia.

Berea contine o vitamina care lupta împotriva obezitatii si imbunatateste masa musculara, spun oamenii de stiinta. O molecula numita ribozid-nicotinamida (NR), care se gaseste in lapte si despre care se crede ca ar exista si in bere si alte alimente, este responsabila de aceste beneficii. Ribozid-nicotinamida nu are efecte secundare si,in plus, se pare ca are capacitatea de a prelungi viata.

Inconvenientul este ca molecula are dimensiuni extrem de mici, fiind greu de identificat, iar sintetizarea ei ar fi foarte costisitoare.

Efectuand un studiu de 10 saptamani pe soareci, specialistii au descoperit ca subiectii supusi unei diete bogate in calorii, dar care consumau si NR, s-au ingrasat cu 60% mai putin decat cei care nu au primit NR. Mai mult, s-a constat ca niciunul dintre soarecii tratati cu NR nu a devenit diabetic, spre deosebire de restul subiectilor.

Analizand fibrele musculare ale soarecilor tratati cu NR,  specialistii au confirmat ca acestia erau in forma buna, spre deosebire de restul rozatoarelor testate.

“Se pare ca celulele extrag doar ceea ce au nevoie din substanta, restul fiind depozitat fara a dauna organismului”, a declarat coordonatorul studiului, Carles Canto.

Cercetatorii cred ca este posibil ca nivelul crescut al moleculelor NR sa reflecte o imbunatatire a functiei mitocondriale, responsabila de furnizarea energiei. Se crede ca mitocondriile joaca un rol important in procesul de imbatranire, motiv pentru care oamenii de stiinta spera ca molecula-minune sa lupte impotriva acestui proces.

Sursa: Descopera.ro

Comments on: "Cercetatorii au descoperit noi avantaje ale consumului de bere" (1)

  1. Custom avatar

    adica bautorii de bere sunt mai grasi decat aia de Saniuta, sau cum ii zicea, pentru ca-s mai sanatosi, pe cand ceilalti is vai de mama lor. aha!